Advies vastgoed


De vastgoedsector heeft een groeiende behoefte aan ervaren professionals met kennis op het gebied van vastgoed. Doordat vastgoed een kapitaalintensieve tak van sport is, biedt de vastgoedmarkt kansen. Het benutten van deze kansen vergt actuele kennis, want...


  • Wist u dat bij 'meer dan actief vermogensbeheer' de Belastingdienst uw winst uit onroerend goed kan belasten in box 1?
  • Wist u dat bij het uitbesteden van het vastgoedbeheer de Belastingdienst uw winst uit onroerend goed zal belasten in box 3?
  • Weet u hoe de markt zich ontwikkelt, welke ontwikkelingen er op u afkomen en welke consequenties dit heeft voor uw vastgoed?
  • Weet u geen antwoorden op gecompliceerde vastgoed vraagstukken?
  • Weet u welke huurprijsaanpassingen er mogelijk zijn of heeft u een conflict hierover?
  • Weet u hoe transformaties en/of renovaties van bijvoorbeeld kantoorpanden te begeleiden?

Dit zijn enkele voorbeelden waar u als vastgoedbelegger misschien advies over wilt.
FIT Vastgoedbeheer is de veelzijdige vastgoedadviseur die dit soort vraagstukken of begeleiding voor u oppakt.

Begeleiding renovatie kantoorpand Den Haag


Het gebouw in Den Haag was gedateerd en moeilijk verhuurbaar. Om potentiële huurders voor het gebouw te interesseren was het essentieel om de kantoorverdiepingen opnieuw in te delen.

Het object is volledig gestript en is in twee maanden tijd verbouwd tot een kantoorgebouw dat voldoet aan de hedendaagse eisen.

Energie-technisch is het voorzien van een A-label (voorheen F-label). Om het energie label te verhogen moest niet alleen de gevel geïsoleerd worden en het glas vervangen, ook de installaties dienden vervangen te worden. Het oorspronkelijke gebouw had een vrije verdiepingshoogte van 2400 mm. Bij de renovatie van de installaties is het niet alleen gelukt om een veel beter klimaat te garanderen maar ook om de vrije verdiepingshoogte te vergroten tot 2550 mm waarbij de vides voor een nog ruimtelijkere beleving zorgen. Het kantoor is daardoor inmiddels voor 95 procent verhuurd.

De belangrijkste ingreep was het plaatsen van een hoogwaardige voorzetgevel met een sterke plastiek, waarbij het ritme van de bestaande gevel is gevolgd. De verspringende glasdelen zorgen voor een dynamisch beeld. Door de horizontale glasverdeling gaat de gevel een dialoog aan met het Ministerie van Financiën aan de overzijde van de straat.

Binnen is de diepte van het gebouw benut voor het maken van vides met open en lichte ruimtes als resultaat. De vides en trappen zorgen voor zowel een visuele als letterlijke verbinding van de verschillende verdiepingen.

Hiermee laten we zien dat het mogelijk is om iets bijzonders te maken van sterk verouderde kantoorpanden die niet meer die niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen. We nemen graag de handschoen op om ook voor andere partijen vastgoedobjecten te transformeren naar eigentijdse panden.
Afspraak maken