Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op

Vraag & antwoord


Huurcontract

Voor welk type huurwoningen kan ik terecht bij FIT Vastgoedbeheer?
Voor allerlei soorten woningen: van studio’s, appartementen tot ruime eengezinswoningen met een tuin. We verhuren in heel Nederland.
Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?
Dit doet u door een mail te sturen naar inschrijven@fitvastgoedbeheer.nl. Vermeld in de mail uw contactgegevens en geef aan naar wat voor soort woning of bedrijfsruimte u op zoek bent. Mocht er een woning of bedrijfsruimte vrij komen dan nemen wij contact met u op. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens (zie ons privacy policy).
Ik wil een contractwijziging doorgeven. Wat moet ik doen?
Gaat u samenwonen, scheiden of is uw partner overleden? Neem contact op met ons en bespreek welke gegevens u moet aanleveren.
Hoe zeg ik de huur van mijn huurwoning op?
Geef minimaal één maand van tevoren per mail de datum van uw verhuizing door.
Wat is de opzegtermijn van mijn huurcontract (woonruimte)?
Over het algemeen is dat één kalendermaand, u dient te allen tijde de opzegtermijn na te kijken in uw huurovereenkomst. Een kalendermaand houdt in dat u vóór het eind van de maand de overeenkomst opzegt die dan eindigt op de laatste dag van de opvolgende maand.
Wanneer loopt mijn huurcontract (woonruimte) af?
Huurovereenkomsten worden afgesloten voor de minimale duur van twaalf maanden, daarna loopt de overeenkomst voor onbepaalde tijd door met inachtneming van de opzegtermijn zoals die vermeld is in het huurcontract.
Als ik mijn huur heb opgezegd, moet ik dan nog iets aan mijn huis doen?
De woning moet in goede staat, leeg en bezemschoon zijn als u eruit gaat. In feite in dezelfde staat als toen u in de woning ging wonen. Gaatjes in muren en plafonds moeten dichtgemaakt worden en ze moeten weer wit opgeleverd worden.

Onderhoud

Ik heb een storing of wil iets laten repareren. Waar kan ik dit melden?
Geen spoed Is er sprake van minder dringende zaken zoals een lekkende kraan in de keuken? Een loszittende tegel in de badkamer? Of moet het buitenschilderwerk binnenkort worden gedaan? Geef het door via de site “Huurder > Storing melden”. Spoed Lekkage in huis? Doet de verwarming het op koude dagen bijvoorbeeld niet? Geef het op werkdagen tijdens kantoortijden (8.00-17.00 uur) door via de site “Storing melden”. Buiten kantoortijden kan je bij spoedeisende zaken, die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten contact opnemen met ons calamiteitennummer.
Welk onderhoud doe ik zelf?
Zelf bent u verantwoordelijk voor klein onderhoud. Twijfelt u of u zelf verantwoordelijk bent, kijk dan op de volgende site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/onderhoud-huurwoning